Leteći automobil stiže u Uber do sredine 2020. godine

Dodajte komentar

Bell Nexus – koncept „vazdušnog taksija“ – je hibridna letjelica na električni pogon, koja zahvaljujući tome što ima šest propelera može da obavlja vertikalna polijetanja i slijetanja. U bliskoj budućnosti bi ovo leteće vozilo moglo da se nađe i u Uber floti, te je funkcija najavljena za sredinu 2020. godine.

Vazdušni taksiji, ili „leteća vozila“ – kako ih često nazivaju, sve su popularniji, te se kompanija Bell, koja stoji iza Bell Nexus vozila, nada da će iskoristiti tu priliku. Kompanija je bila i među prvima koje su se 2017. udružile sa Uber-om, kada je servis prvi put objavio detalje svog ambicioznog plana koji uključuje flotu letećih taksija. Stručnjaci kompanije Bell su od tada naporno radili na projektu, da bi nedavno predstavili i prvi koncept za leteće vozilo. Kreatori su naglasili da nisu konstruisali igračku, već leteće vozilo u kojem će korisnicima biti udobno, te će se osjećati sigurno.

Pored kompanije Bell još 19 velikih kompanija razrađuje sopstvene koncepte letećih taksija, poput Boeing-a i Airbus-a, te će Uber moći da bira.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *