Biznis koče skupi krediti

Dodajte komentar

Nelikvidnost, otežana naplata potraživanja i određeni porezi još predstavljaju glavne probleme za poslodavce u Crnoj Gori, zbog čega treba aktivno nastaviti eliminisanje biznis barijera i stvarati što podsticajniji ambijent, ocijenio je izvršni direktor Montenegro biznis alijanse (MBA) Zoran Vulević u intervjuu agenciji Mina biznis.

Prema njegovim riječima, na problemu nelikvidnosti i otežane naplate potraživanja radilo se i radi, ali rezultati nijesu na očekivanom nivou.

“Poslodavci smatraju da su krediti i dalje skupi i da ih nije jednostavno obezbijediti. Naravno, svi imamo svoje poslovne interese, ali ovom pitanju svi relevantni subjekti treba da posvete punu pažnju u narednom periodu”, smatra Vulević.

On je ukazao i na neophodnost daljeg pojednostavljenja procedura i skraćivanja rokova za dobijanje raznih dozvola.

“U MBA ocjenjujemo da treba veoma aktivno nastaviti sa eliminisanjem biznis barijera, a nikako proizvoditi nove. Određeni porezi i dalje opstaju, iako je najavljeno njihovo smanjenje. Znači, treba pojačati aktivnosti na stvaranje što podsticajnijeg poslovnog ambijenta, jer to je uslov da se naša ekonomija ubrzanije razvija”, ocijenio je Vulević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *