Samsungov telefon na preklop koji napajaju dvije baterije

Dodajte komentar

Prošlog mjeseca sajt LetsGoDigital je objavio ekskluzivni izvještaj o istraživanju tržišta agencije za istraživanje CGS-CIMB, koji se odnosi na potencijal tržišta savitljivih telefona za period od 2019. do 2022. godine.

Kao dio izvještaja, južnokorejska agencija je dobila informacije od direktnih dobavljača da Samsung Galaxy Fold dolazi sa dvije baterije, po jednom u svakom kućištu.

Novoobjavljeni patent pokazuje moguće funkcionisanje ove dvostruke baterije.

Kompanija Samsung Electronics podnijela je zahtjev za patent koji koristi “metod za kontrolu većeg broja baterija i elektronskih uređaja”, objavljen 3. januara 2019. godine.

Patent opisuje Samsungov savitljivi smartfon sa dvije baterije. Obje su opremljene zasebnim kolom za punjenje. Oba su međusobno povezana pomoću strujnog kontrolnog kola. Pored toga, primijenjen je i prekidač.

Na taj način se razlike u naponu između baterije 1 i baterije 2 mogu efikasno kontrolisati. Kapacitet i impedancija baterije mogu se razlikovati. Baterije se mogu puniti i bežično i preko kabla.

Procesor određuje koja baterija ima najviši nivo snage, a fleksibilni pametni telefon koristi bateriju sa najviše energije.

Isti sistem važi i za punjenje, a baterija sa najmanjom snagom će se prvo puniti. Kada temperatura jedne baterije postane previsoka, druga baterija će se automatski koristiti.

Zanimljivo je da ovaj patent opet govori o holografskom prikazu.

Prošlog mjeseca LetsGoDigital je prijavio postojanje patenta za Samsung 3D hologramski telefon, gdje je moguće projektovati holografske slike u vazduhu. Slična funkcija je takođe opisana u novom patentu.

Opis patenta ne daje nikakve informacije o kapacitetu baterije. Prema istraživačkom izvještaju CGS-CIMB Research, Galaxy Fold će imati ukupan kapacitet baterije od 5.000mAh do 6.000mAh.

Uređaj bi trebalo da košta oko 1.800 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *