Koncesionari do 100.000 eura ne podnose izvještaj

Dodajte komentar
Business analysis

Komisija za tržište kapitala raspisalaje javnu raspravu o nacrtima pravila o sadržaju i načinu dostavljanja izvještaja o koncesionim i drugim naknadama i o načinu dostavljanja informacija u Centralni registar propisanih informacija.

Pravilima je regulisano dostavljanje izvještaja o koncesijama za šume, koji mora imati podatke o ukupnom iznosu plaćenom državi, naknade za korišćenje prava, dividende i bonuse vezane uz ugovaranje, istraživanje i proizvodnju, naknade za licence, zakupnine i ostale naknade i plaćanja za unapređenje infrastrukture. Ovim pravilima je predviđeno da su od ove obaveze izuzeta zavisna pravna lica, ako su plaćanja državi uključena u konsolidovani izvještaj matične firme.

Pravno lice nije dužno da sastavlja izvještaj ako ukupna plaćanja ne prelaze 100.000 eura u poslovnoj godini predloženo je pravilima. Predviđeno je da je emitent dužan da izvještaj objavi najkasnije šest mjeseci nakon završetka finansijske godine i obezbijedi njegovu javnu dostupnost najmanje deset godina. Stupaju na snagu od dana odbjavljivanja, za razliku od pravila o načinu dostavljanja informacija u Centralni registar propisanih informacija, koja će se primjenjivati od 1. januara naredne godine. Ova pravila se odnose na emitente čijim se hartijama trguje na berzi, a koji su dužni da dostavljaju godišnji, polugodišnji i tromjesečni izvještaj o poslovanju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *