Herceg Novi kao destinacija zauzeo šesto mjesto na Forbsovoj listi

Dodajte komentar

Herceg Novi se našao na šestom mjestu na listi popularnog američkog biznis magazina „Forbs“, koji je u 18 najboljih budžet destinacija za ovu godinu uvrstio Balkansko poluostrvo, a kao polaznu tačku preporučio grad pod Orjenom.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog, čitaocima „Forbsa“ je prenijela ugledna britanska blogerka Ketrin Houv, koja je sa mužem Džonatanom, boravila u Crnoj Gori u novembru 2017.

Houv je, kako se navodi, u tekstu za “Forbs”, kazala da se ne slaže sa mišljenjem većine da je Evropa skupa, a onima koji žele da je dožive u okviru svog budžeta, ona je predlažila da otkriju Balkansko poluostrvo.

“Pošto u Hrvatskoj, kao najpopularnijoj balkanskoj zemlji, može biti skupo, Houv turistima preporučuje da putovanje Balkanom započnu iz Herceg Novog, navodeći brojne aktivnosti koje taj grad nudi”, kaže se u saopštenju TO Herceg Novi.

Houv je, kako su dodali, 2017. provela pet dana u Crnoj Gori.

“Išli smo brodom na izlet do Perasta, Gospe od Škrpjela i završili putovanje veslajući u kajaku i iskrcavanjem pedalinom na obližnjoj plaži. Ostale zabavne aktivnosti uključuju paraglajding i ronjenje. Najbolje od svega je što su sve ove aktivnosti mnogo jeftinije u poređenju sa drugim evropskim gradovima”, napisala je Houv.

Ketrin i Džonatan Houv su, kako se navodi, nakon boravka u Herceg Novom, ocijenili da taj grad ima izuzetne mogućnosti upravo za razvoj budžet, kao i aktivnog turizma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *