Katnić: Knežević slobodno da objavi sadržinu razgovora

Dodajte komentar

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da će tužilaštvo u skladu sa zakonom nastaviti da radi u predmetu koji je formiran protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića. Katnić je izjavio i da Knežević slobodno može da objavi sadržaj njihovog razgovora.

Knežević je nedavno najavio da će objelodaniti sadržaj razgovora koji je vođen između njega i glavnog specijalnog tužioca, tvrdeći da će to izazvati politički zemljotres u zemlji.

“Očekujem da Knežević objelodani sadražaj našeg razgovora i, kako tvrdi, izazove politički zemljotres. Sve što Specijalno tužilaštvo i ja kao glavni specijalni tužilac radimo u ovom predmetu, i drugim predmetima, u skladu je sa našim ovlašćenjima”, kazao je Katnić za Dan.

Upitan da prokomentariše Kneževićevu izjavu da kriminalni klanovi instrumentalizuju SDT, on je rekao da će tužilaštvo nastaviti sa procesnim radnjama u ovom slučaJu bez obzira na bilo kakve izjave ili najave iz bilo kojih krugova.

Prema saznanjima Dana, nakon praznika će u tužilaštvu iskaze dati nekoliko osoba iz Atlas grupe, koja će biti saslušana u svojstvu svjedoka. U međuvremenu, tužilaštvo je naložilo više vještačenja koja će obaviti vještaci finansijske struke. Nakon novih hapšenja njegovih saradnika i najave da je naređeno i njegovo hapšenje jer je na čelu organizovane kriminalne grupe, predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je saopštio da se radi o klasičnom progonu. On je istakao da je spreman na svaku provjeru i da nema šta da krije.

“Čim završim svoje obaveze u inostranstvu, odgovorio na svako pitanje specijalnog tužioca i bilo kog tužioca. Tražim da prvo puste na miru moje saradnike i prestanu da terorišu zaposlene u Atlas banci i IBM. To rade oni kojima je očigledno cilj da uklone Duška Kneževića iz Crne Gore, naprave štetu poslovnom sistemu sa više od 1000 zaposlenih i preuzmu imovinu i vrijedne poslove Atlas banke, poput E-commerca”, saopštio je Knežević prije nekoliko dana.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević izdaće nalog za hapšenje još dva saradnika Duška Kneževića, saznaje Dan.

Radi se o ljudima koji su pokrivali visoke funkcije u Atlas grupi, a navodno su potpisivali sumnjive transakcije. Oni će takođe biti pozvani u Specijalno tužilaštvo na saslušanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *