NLB Banka uručila vrijednu donaciju osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju

Dodajte komentar

NLB Banka je juče uručila vrijednu donaciju osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju. Donacija je omogućila kupovinu tri računara koji će nastavnicima pomoći u izvođenju nastave informatičkih predmeta a učenicima pomoći da brže savladaju gradivo.

“Decembar je mjesec darivanju i prazničnog raspoloženja, pa je NLB Banka dala svoj doprinos donacijom računara, kako bi učenici i nastavnici osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” spremni dočekali novu 2019. godinu. Velika zasluga pripada i Eleni Kadiji, učenici četvrtog razreda ove cetinjske škole. Kao pobjednica prošlogodišnjeg likovnog konkursa “Štedi, crtaj i pobijedi!” u organizaciji NLB Banke koji je trajao od 20. oktobra do 06. novembra 2017. godine osvojenu nagradu u iznosu od 200 EUR je donirala za liječenje djevojčice. Tim povodom, izabrana je za počasnog člana komisije koja je bila zadužena za definisanje smjernica za donatorske projekte i aktivnosti u NLB Banci tokom 2018. Elena je, svoje predloge usmjerila ka razvoju i poboljšanju uslova u svom gradu i predložila da dio sredstava opredijeljenih za donacije banka usmjeri za opremanje škole koju pohađa”, navode iz NLB banke.

“Poštovani predstavnici NLB Banke, hvala vam u moje ime i u ime mojih drugara što ste donirali nove kompjutere mojoj školi. Pokazali ste da imate veliko srce. Mnogo sreće u daljem radu želimo vam ja i moji drugari!”, izjavila je Elena povodom uručenja donacije.

Ispred škole obratila se i Marija Tatar, zamjenica direktora osnovne škole “Lovćenski partizanski odred”. Ona je navela:

“Danas su nam predstavnici NLB Banke, g. Dragan Raičković, vođa NLB filijale na Cetinju sa kolegom, g. Dušanom Kaluđerovićem uručili vrijedan poklon. Poklon koji smo dobili je za nas jako značajan i zahvalni smo NLB Banci, koja je na ovaj način pokazala da misli na najmlađu populaciju, a samim tim i na školstvo u Crnoj Gori. Ovim putem se zahvaljujemo g. Raičkoviću i g. Kaluđeroviću što su izdvojili vrijeme da budu naši gosti i da nam uruče ovaj vrijedan poklon.“.

Iz banke izrazilui zadovoljstvo što su mogli da doprinesu boljim uslovima u obrazovnim ustanovama.

“Ova donacija pomoći će učenicima da svoja znanja iz oblasti informacionih tehnologija i praktično usavršavaju pod mentorstvom svojih nastavnika. Drago nam je da godinu završavamo jednom ovakvom aktivnošću a svakako da ćemo i u budućnosti nastaviti da se bavimo poboljšanjem uslova za razvoj mladih kako kroz donacije tako i kroz edukacije i gostujuća predavanja u školama”, navode iz banke.

Ispred NLB Banke donaciju je uručio Dragan Raičković, vođa NLB filijale na Cetinju.

“NLB Banka kroz društveno odgovorne aktivnosti nastoji da u kontinuitetu prevazilazi finansijki okvir svog poslovanja i podrži sve aktivnosti koje su značajne za društvo, posebno kada je obrazovanje u pitanju. Nastaviće da ulaže u zajednicu kada se radi o mladima i obrazovanju jer vjeruje da može da značajno doprinese da se djeca i mladi prirpeme za sve buduće izazove”, zaključili su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *