Golubović: Povećati minimalnu zaradu uz smanjenje doprinosa

Dodajte komentar

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović kaže da je predlog privrede da se poveća minimalna zarada ali uz smanjenje doprinosa. Golubović je pohvalio Vladu zbog jačanja makroekonomske stabilnosti ali i zbog napretka u evropskim integracijama.

“Ostvarena je makroekonomska stabilnost, kosolidovane javne finansije i ojačana stabilnost finansijakog sektora. Treba nastaviti sa rješavanjem strukturnih problema u ekonomiji, odnosno otklanjanju prepreka za unapredjenje konkurentnosti, radi dostizanja potrebnih stopa ekonomskog rasta”, naveo je Golubović na skupu u Privrednoj komori, dodajući da siva ekonomija i dalje predstavlja problem.

“Siva ekonomija i dalje ostaje najveća prepreka povećanju nivoa konkurentnosti domaće privrede i njenom razvoju. Smanjenjem troškova rada i povećanjem minimalne zarade može se uticati na obim sive ekonomije. Predlog privrede je da se minimalna zarada poveća uz istovremeno smanjenje doprinosa koji se obračunavaju na teret poslodavaca i zaposlenih” , naveo je Golubović

Prema njegovim riječima, saglasno predatim finansijakim iskazima za 2017. u Crnoj Gori je poslovalo 17.950 privrednih subjekata koji su zaposljavali 100.729 lica.

Na sastanku u Privrednoj komori kome prisustvuju premijer Duško Marković i ministri Milutin SimovićDragica Sekulić, Osman Nurković i Pavle Radulović je, kako su saopštili organizatori, prisutno 100 privrednika.

Minimalna zarada u Crnoj Gori iznosi 193 eura i najniža je u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *