Niko neće zemljište solane

Dodajte komentar

Na četrnaestoj javnoj prodaji Solane “Bajo Sekulić” u stečaju interesovanje su pobudile samo reciklažne sirovine, vozni park i građevinske mašine za koje su stigle dvije ponude. Za ostatak imovine koju čine poslovne zgrade, zemljište i so nije stigla ni jedna ponuda.

Stečajni upravnik solane Žarko Ostojić proglasio je najpovoljnijom ponudu nikšićke firme “SS Alga” koja je za reciklažnu sirovinu ponudila 121 euro po toni, dok je pozivom najniža cijena bila 120 eura. Toliko je ponudilo preduzeće “Centar za reciklažu”, čija ponuda, kao nepovoljnija, neće biti razmatrana. “SS Alga” je za vozni park i građevinske mašine ponudila 12.728 eura što je 228 eura više od oglasom utvrđene cijene.

Zvanična odluka o izboru najpovoljnije odluke trebalo bi da bude donijeta u roku od sedam dana.

Četrnaesta prodaja imovine Solane raspisana je tri godine nakon prethodne, pa je poslovne zgrade i zemljište bilo moguće kupiti samo u cjelini i to za 147 miliona eura, od kojih solanske bazene za 140 miliona. Otprilike deset tona kristala soli bilo je moguće kupiti za 8,5 eura, a 3,5 hiljada tona industrijske soli po 36 eura.

Programirani stečaj u Solani je počeo prije 13 godina, a kako plan reorganizacije nije ispoštovan, stečaj je ponovo uveden 2011. godine. Prva prodaja imovine oglašena je 2012. godine i to za 257 miliona, a do 2015. godine ta cijena pala je na 169 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *