Đurišić tužio Montenegro Airlines, traži 62.549 eura

Dodajte komentar

Bivši dugogodišnji direktor Montenegro erlajnsa Zoran Đurišić tužio je tu firmu i traži obeštećenje od 62.549 eura. Obeštećenje se odnosi na, kako je navedeno, nekorišćenje godišnjeg odmora u 2010. i 2011. godini, na umanjenje zarade za minuli rad i na jednokratna umanjenja zarade od 20 odsto u mjesecima smanjenih prihoda u kompaniji.

Zastupnica Montenegro erlajnsa, advokatica Bojana Španjević pitala ga je da li je u tom periodu tražio godišnji odmor za 2010. i 2011. godinu, Đurišić je kazao da se ne sjeća. Na pitanje zašto tuži kompaniju za odluke o umanjenju plate koje je sam donio i za koje tvrdi da su bile dobre i domaćinske, Đurišić je odgovorio zbog toga što su ostali tužili i dobili. Španjević je navela da od njegovih odluka o smanjenju zarada kompanije nije imala nikakvu korist već samo štetu.

Na jučerašnjem ročištu saslušan je Đurišić, a naredno je zakazano za 14. februar kada bi zastupnici trebalo da odgovore na izvještaj vještaka. Đurišić je kazao da je on tvorac te kompanije, da je vodio 20 godina, da je emotivno vezan za nju, ali i da je nezadovoljan kako ga je nova uprava ispratila iz kompanije. “Razlozi za tužbu su ti što vidim da je tužilo i dobilo više od 150 radnika, od kojih neki nemaju nikakvih zasluga za njen rad. Mene su ispratili bez i jednog jedinog eura”, naveo je Đurišić.

On je naveo da je avijacija specifična djelatnost, da je zbog velike odgovornosti radio najteži posao u Crnoj Gori, kao i da je kompaniju stvorio ni iz čega.

To je posao koji traži da mu se posvetite 24 sata dnevno. Nisam imao godišnji odmor kako treba 20 godina, radio sam i vikendima. Kada se pokvari avion nosio sam majstorima ručak, bio sa njima, dodavao im i alat. Ja sam osnivač te kompanije i doživljavao sam je emotivno, nisam gledao ni koliko radim niti sam vodio računa o tome. Sada kada vidim ko sve uzima para i kako su mene ispratili, tražim ono što mi pripada”, kazao je Đurišić.

On je naveo da je njegova plata bila nepunih 10 hiljada eura i da se odnosila na sve što je radio – posao izvršnog direktora, predsjednika borda i koeficijent koji je imao kao doktor tehničkih nauka.

Đurišić je kazao da je on kao izvršni direktor, što je potvrdio bord direktora, donio odluku da se svim zaposlenima u periodu malog prometa putnika plate smanje za 20 odsto i da su to tada zaposleni prihvatili kao mjeru spasavanja kompanije.

“Te odluke su bile dobre i domaćinske. Moja plata je bila deset hilljada eura, pa sam sebi uzeo najviše. Ukupno bi na osnovu toga uštedjeli tog mjeseca oko 150 hiljada eura, što je bila rata za avion kako nam ga ne bi zaplijenili u inostranstvu. To smo radili jer tada nijesmo dobijali ni euro pomoći države”, kazao je Đurišić.

Đurišić: Bankrotiraće oni prije ročišta u februaru

Kada je na kraju saslušanja sutkinja Milica Radović zakazala nastavak ročišta za 14. februar naredne godine, Đurišić je reagovao sa riječima “bankrotiraće oni do tada, zašto ne može ranije i imate svu dokumentaciju za presudu”.

Radović je odgovorila da nema ranijih termina, da nije dobila svu dokumentaciju i da postoji procedura.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *