Otvoren medjunarodni konkurs “Women's STEM Award” pod pokroviteljstvom Telekoma

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je i ove godine dio međunarodne inicijative “Women's STEM Award” – nagrade za žene u STEM oblastima (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika) koju već šestu godinu organizuje Deutsche Telekom.

Nagrada je namijenjena studentkinjama završnih godina STEM fakulteta ili onima koje su nedavno diplomirale, a koje treba da dostave svoj diplomski ili magistarski rad iz oblasti: Cloud, Internet stvari (Internet of Things), Vještačka inteligencija, Sigurnost na internetu i Mreže budućnosti.

Najbolji rad će biti nagrađen sa 3000 eura, dok će posebno inovativni radovi biti nagrađeni sa 500 eura u svakoj od kategorija.

“Crnogorski Telekom nastoji da u kontinuitetu podstiče i promoviše razvoj STEM oblasti u Crnoj Gori, budući da bez ovih zanimanja ne možemo napredovati u eri digitalne ekonomije.  Priključujemo se i ove godine međunarodnoj inicijativi, kako bismo omogućili i studentkinjama iz Crne Gore učešće na ovom prestižnom takmičenju. Kao jedan od vodećih poslodavaca u Crnoj Gori, Telekom nudi atraktivne uslove za mlade stručnjake iz ovih oblasti, a ovo je dobra prilika da pokažu svoja znanja i sposobnosti” , izjavio je Miroslav Janičić, direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu.

Takmičenje je otvoreno do 17. marta 2019. godine, a detaljni uslovi konkursa i način prijave nalaze se na sajtu: https://www.telekom.com/en/careers/women-s-stem-award

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *