Igrači hakuju Fortnite naloge i zarađuju hiljade eura nedjeljno

Dodajte komentar

Fortnite je najpopularnija igra na planeti, a kompaniji Epic Games donosi stotine miliona dolara profita iako je – besplatna. Jasno je da se ovdje vrti veliki novac, ali malo ko je očekivao da će odličnu zaradu imati i tinejdžeri koji trguju nalozima.

Čini se da Epic Games silnog profita ne primjećuje glabalnu hakersku mrežu. Naime, hakovanje i preprodaja Fortnite naloga je postala uobičajena stvar. Čak je cijeli proces toliko lak da čak i klinci to mogu da izvedu zarađujući na hiljade dolara nedjeljno!

BBC je razgovarao sa nekoliko hakera koji kradu naloge drugih igrača i preprodaju ih online. Iako je igra free-to-play, zarada dolazi preko prodaje kozmetičkih dodataka. Samo od toga kompanija je do sada zaradila preko milijardu dolara.

Preprodaja Fortnite naloga

Hakovani Fortnite nalozi vrijede i do par hiljada funti, u zavisnosti od toga šta sadrže. Crno tržište je prilično veliko s obzirom na to da trenutno ima oko 200 miliona igrača. Interesantno je da veliki broj hakera ima oko 14 godina i da nije riječ ni o kakvim kompjuterskim genijalcima. Informacije su jednostavno toliko dostupne da praktično svako može da se bavi ovim “poslom”. Jedan takav “profesionalac” je klinac iz Britanije.

On je objasnio da je počeo da se bavim hakovanjem kada je njegov nalog bio uhakovan. Jednostavno mu je stigao mejl da je šifra promijenjena kao i email adresa na koju se šalje verifikacija prilikom menjanja šifre. Ipak, ubrzo je primijetio da se dosta naloga prodaje na internetu. Ponuđeno mu je da kupi jedan nalog za 25 penija (0,3 eura), iako je po njegovoj procjeni vrijedio mnogo više. Uskoro su mu se javili i sami hakeri koji su ga uveli u posao.

Kako se hakuje Fortnite

Objasnili su mu kako da pronađe spiskove sa korisničkim podacima igrača, ali i kako da se zaštiti da nikad ne mogu da mu uđu u trag. Naučio je i gdje da kupi hakerske alate kako bi prisvojili tuđi nalog. Korišćenjem hakerskih programa, i prisvajanjem naloga prebacujući ih na drugi email, može se zaraditi ozbiljna svota novca.

Dotični britanski haker tvrdi da je samo jednom hakovao, ali da je tada prikupio preko 1000 Fortnite naloga! U prvih par nedjelja preprodaje naloga zaradio je oko 2000 eura, nakon čega je sebi kupio bicikl i video-igre. Kako kaže, on zna da je to ilegalno, ali njegovi roditelji znaju šta radi i ne pokušavaju da ga zaustave.

I drugi klinci to rade širom svijeta, ali i u regionu. Jedan mladi Slovenac se pohvalio da je do sada zaradio preko 18.000 eura za sedam mjeseci hakovanja. U tome mu čak pomaže majka koja je računovođa, koja vodi računa da uštedi dovoljno novca za nova kola.

Ovi tinejdž-hakeri zarađuju od 50 do 300 eura na dan, ali ima i većih suma. Jedan mladi Francuz je tako za nedjelju dana zaradio oko 2500 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *