Da li je ovo najjeftiniji električni automobil na tržištu (foto, video)

Dodajte komentar

Jedna od najvećih prepreka kada je riječ o masovnoj upotrebi automobila na električni pogon je njihova previsoka cijena u poređenju sa sličnim modelima sa benzinskim ili dizel motorima.

Njemačka startap kompanija e.Go Mobile približila se rešenju tog problema, a njen odgovor je model Life.

Ovaj električni automobil namijenjen je uglavnom vožnji u urbanim uslovima ili na kraćim međugradskim distancama, s obzirom da njegova autonomija iznosi od 121 do 184 km, u zavisnosti od veličine ugrađene baterije.

Od baterije zavisi i cijena ovog modela, koja varira od 15.900 uvra, koliko košta najjeftiniji model sa baterijom kapaciteta 14,9 kWh, preko 17.400 eura za verziju od 17,9 kWh, do 19.900 eura koliko iznosi cijena najskupljeg e.Go Life vozila sa baterijom od 23,9 kWh.

Pogledajte video:

https://youtu.be/jXkUeZn8uCQ

Bazični model sa punom baterijom bez zaustavljanja može da pređe 121 km, mjereno prema NEDC standardu, verzija sa 17,9 kWh ima radijus kretanja do 142 km, dok je automobil sa najvećom baterijom u teoriji u stanju da prevali 184 km.

Kompanija e.Go Mobile iznela je i realističnije procjene za vožnju u gradskim uslovima saobraćaja, gdje su rezultati nešto skrominiji i u zavisnosti od veličine baterije kreću se od 104, preko 124, pa do 158 km u varijanti sa baterijom od 23,9 kWh.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *