5 osnovnih stvari koje svaki preduzetnik treba da obavi prije kraja godine

Dodajte komentar

Teško je povjerovati da se i ova 2018. godina polako završava. Mnogi preduzetnici izlaze na kraj sa svim obavezama, ali je vrlo moguće da su zaboravili nešto kada su pravili svoju „to-do“ listu.

Evo nekoliko stavki koje morate da zapišete i uradite prije kraja godine:

1. Podnesite zahteve i potrebnu papirologiju

Predajte svu dokumentaciju, zahtjeve i molbe prije kraja godine. Potrebno je vrijeme da se određene stvari odobre i prođu predviđenu proceduru. Na ovaj način ćete spremni ući u sljedeću godinu, jer ćete već u januaru imati sve odobreno.

2. Organizujte sastanak sa knjigovođom

Niste stručnjak za finansije i ne možete znati sve iz svake oblasti. Organizujte sastanak sa nekim ko je ekspert za finansije i slušajte pažljivo šta ima da kaže. Ovo je najbolje vrijeme za ovakve sastanke, jer nakon toga imate vremena da sumirate zaključke i promislite o svemu što ste čuli. Svakako će vas bolje pripremiti za sljedeću nedjelju.

3. Ponovo pregledajte svoj inventar

Šta ste prodali najviše u 2018. godini, a šta niste? Ako ne prodajete materijalne stvari, već nudite usluge, provjerite statistiku koje su usluge najtraženije, a koje nisu uopšte.

4. Spremite se da zaposlite nove ljude

Ako je vaša novogodišnja odluka da zaposlite nove ljude i to puno radno vrijeme, sada je pravo vrijeme za prvi krug razgovora sa kandidatima. Zapamtite, trebaju vam zaposleni koji imaju jedinstvene vještine i znanja i koji mogu da pomognu da vaš biznis „procvjeta“.

5. „Apdejtujte“ svoje društvene mreže

Da li je vaša „cover“ fotografija na fejsbuku stara nekoliko mjeseci? Da li vaš linkdin profil zahtijeva „apdejt“ sa novim aktivnostima i projektima? Posljednju nedjelju u ovoj godini možete iskoristiti za „sređivanje“ društvenih mreža. Zatim, napravite strategiju za 2019. godinu u planiranju, kreiranju, šerovanju kontenta koji je važan za vaš biznis.

Izvor: BIZLife, Forbes

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *