Tinejdžer koji se obogatio na kriptovalutama prognozira kraj bitcoina

Dodajte komentar

Kripto-zvijezda Erik Finman izjavio je nedavno u jednom intervjuu da bi Bitkoin mogao da potraje još neko vrijeme, ali da je kraj izvjestan.

Finman je poznat po investicijama u Bitkoin iz 2011. godine, kada je kao dvanaestogodišnjak kupovao ovu valutu po cijeni od 12 dolara po novčiću. Tako se hiljadu dolara koje je dobio od bake 2017. godine pretvorilo u četiri miliona, a u to vrijeme je postao poznat i po opkladi koju je napravio sa roditeljima, a na osnovu koje će imati pravo da odloži odlazak na koledž ako postane milioner prije osamnaeste godine.

Ovaj tinejdžer danas tvrdi da je „Bitkoin mrtav“, a zbog toga što ima previše fragmenata, a slične prognoze iznio je i za Litecoin, koji je uporedio sa zalaskom Sunca. Sa više optimizma je govorio o Ethereum-u, te Zcash-u, tokenu koji se zasniva na anonimnosti korisnika. Pored svojih kripto-razmišljanja iznio je i stavove po pitanju milionera sa Wall Street-a, a kako bi istakao da je u razumijevanju kripto-sveta bolji od njih, budući da oni ne poznaju sistem, te načine na koje funkcioniše.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *