Svjetska premijera: Porsche 718 T Boxster i Cayman (foto, video)

Dodajte komentar

Porsche je predstavio nove verzije Boxstera i Caymana, koje će zauzeti poziciju između standardnih 718 modela i S varijanti ova dva automobila.

Oba nova modela, 718 Boxster T i 718 Cayman T, opremljena su poznatim četvorocilindarskim 2.0 turbo benzincem koji isporučuje 300 ks (220 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor može biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili opcionim automatizovanim PDK menjačem, a maksimalna brzina oba automobila je 275 km/h.

Pogledajte video:

I dok je motor preuzet od bazične verzije Porschea 718 Boxster/Cayman, sistem oslanjanja je unaprijeđen.

Dva nova modela opremljena su Porsche Active Suspension Management tehnologijom koja omogućava spuštanje ogibljenja za 20 mm.

Osim toga, Porsche 718 T Boxster i Cayman imaju mogučnost zaključavanja zadnjeg diferencijala i Torque Vectoring sistem koji se stara da se optimalni obrtni moment elektronski distribuira na svaki od pogonskih točkova, u zavisnosti od trenutnih potreba u toku vožnje.

Stilske razilke u odnosu da standardni Porsche 718 Boxster i Cayman su minimalne i uključuju specifične 20 inčne alu felne u titanijum sivoj nijansi, crni sportski izduv i oznake “718 Boxster T” i “718 Cayman T” na spoljašnjosti vozila.

U unutrašnjosti, drugačiji su sportski volan i crna sportska sjedišta sa oznakama modela na naslonima za glavu.

Slično kao kod Porschea 911 T, iz kokpita je izbačen multimedijalni sistem, kako bi se automobil što više olakšao, ali će proizvođač ovaj uređaj besplatno ugraditi ukoliko kupac to zahtijeva.

Oba nova modela već su dostupna za naručivanje po cijeni koja u Njemačkoj startuje od 63.047 eura za 718 Cayman T, odnosno 65.070 evra za 718 Boxster T.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *