Atlas Grupa: Dokument Centralne banke demantuje Katnića

Dodajte komentar

I pored toga što je Centralna banka donijela zapisnik o kontroli Atlas banke u kojem ukazuje da nema nepravilnosti u pogledu poslovanja e-komerca, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nastavlja sa neutemeljenim pritiskom tražeći blokadu novca klijenata Atlas banke, saopšteno je iz Atlas Grupe.

Kako se navodi u saopštenu, oni su pozvali Katnića da se “drži Zakona i da prestane sa konstruisanjem optužnica”.

“Koliko je neupućen u ovu temu vidjelo se po tome što je prvo sumnjičio Atlas banku za poresku utaju, pa je potom, kada mu je  objašnjeno da se porez plaća samo za provizije koje su ostvarene od transakcija, odlučio da odustane od te optužbe i uhvatio se navodnog pranja novca. G. Katnić je to uradio iako je morao imati uvid u opširan 
nalaz Centralne banke, u kojem je nedvosmisleno konstatovano da se e-komerc servis Atlas banke pruža u skladu sa svim propisima. Specijalni tužilac vjerovatno i sam zna da su to optužbe koje nemaju nikakve izglede da prođu na sudu. Zašto onda istrajava? Zato što je on sredstvo pritiska na Atlas banku, koji je potom, uz pritisak na guvernera CBCG Dr Radoja Žugića, pretvoren u privremene mjere u Atlas i IBM banci”, navodi se u saopštenju.

“Još jednom  pozivamo g. Katnića da objavi sadržaj razgovora između njega i Predsjednika Atlas Grupe g. Duška Kneževića. Teme tih razgovora su se ticale važnih predmeta koje je tužilaštvo obrađivalo, a koji imaju političku konotaciju. Te predmete g. Katnić očigledno zadržava, a umesto toga se bavi poslovanjem Atlas Banke, kojim se vrši spektakularno skretanje pažnje sa drugih neriješenih slučajeva. Pozivamo g. Katnića i da objavi razlog hapšenja nedužnih vozača Atlas banke prošle godine, kao i razlog njihovog uvlačenja u političku priču državnog udara”, zaključuje se u saopštenju Atlas Grupe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *