A2A: Zbog “put opcije” izgubili smo 93 miliona eura, Crna Gora će nam do juna 2019. uplatiti sve pare

Dodajte komentar

Italijanska kompanija A2A objavila je podatke o bilansu uspjeha za 2018. godinu u kojima je zaključila da je pad u neto prihodu uzrokovan isključivo zbog izlaska iz vlasništva Elektroprivrede Crne Gore.

U podacima, objavljenim u italijanskim medijima, navedeno je da je kompanija A2A ostvarila čistu dobit od 309 miliona eura u 2018.

Ipak, tvrde i da su zbog odluke Vlade Crne Gore da aktivira “put opciju” pretrpjeli gubitak od čak 93 miliona eura.

“Vlada nam je zadala veliki problem, ali kasnije smo zajednički dogovorili “put opciju” od 250 miliona eura koje ćemo dobiti. Prvi dio od 130 miliona smo već dobili i on je u našoj kasi. Ostatak će nam stići do juna naredne godine”, kazao je predsjednik italijanske kompanije A2A, Đovani Valoti, prenijeli su italijanski mediji.

Istog mišljenja je i izvršni direktor A2A Valerio Kamerano.

“Izašli smo iz teške situacije koju smo imali u Crnoj Gori. Ipak, supjeli smo već sada da donesemo 130 miliona eura u kasu kompanije. Što se tiče mogućnosti da ponovo u inostranstvu upravljavamo energetskim sistemom za sad je to zatvorena priča”, zaključio je Kamerano.

Sa A2A Vlada Crne Gore je ranije ugovorena isplatu 250 miliona eura za njihovih 41,7 odsto akcija koliko su imali u EPCG.

Standard.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *