Orlandić-Klišmanić: Saradnja aerodroma regiona neprocjenjiva

Dodajte komentar

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić bio je domaćin susreta sa delegacijom Aerodroma Zadar i tom prilikom sa njima je razgovarao o modelima saradnje dvije kompanije. Orlandić je sa generalnim direktorom zadarskog aerodroma Josipom Klišmanićem razmijenio mišljenja o svim aspektima poslovanja aerodroma, od komercijalnih do operativnih pitanja.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić je istakao da nam mnogo znači razmjena iskustva, s obzirom da Aerodrom Zadar ima ozbiljnu infrastrukturu kada je u pitanju generalna avijacija.

„Posebno, jer za tu vrstu aviosaobraćaja vlada veliko interesovanje na crnogorskim aerodromima, a dosta smo ograničeni kapacitetima. Naravno, prostor za saradnju postoji i na svim drugim poljima i naša vrata su uvijek otvorena.“, kazao je.

Orlandić je Klišmanovića pozvao da se priključi „Inicijativi uspješnih“, koja okuplja aerodrome u regionu koji bilježe najbolje rezultate.

Generalni direktor Aerodroma Zadar, Josip Klišmanović je naveo da sledeće godine obilježavaju 50 godina od otvaranja Aerodroma Zadar i tokom nje očekuju rast saobraćaja od 20% u odnosu na tekuću.

„Dakle, oko 700 000 putnika na godišnjem nivou. Trenutno radimo na unaprijedjenju infrastukture, proširujemo pistu i povećavamo broj parking mjesta za avione i slobodno mogu reći da smo na nekoj vrsti prekretnice. Zato nam je razmijena iskustava od neprocjenjivog značaja“, kazao je Klišmanović.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore je kolegi za zadarskog aerodroma,takodje, saopštio i detalje gradnje Terminala 2 Aerodroma Tivat koji će biti otvoren naredne sedmice. Orlandić i Klišmanović su se dogovorili da se zajednički susreti održavaju češće a da saradnja na svim nivoima u narednom periodu bude intezivirana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *