Šef Amazona za pet sekundi zaradi skoro godišnju platu radnika u Crnoj Gori

Dodajte komentar
Jeff Bezos

​Prema najnovijoj studiji, najbogatiji čovek na svijetu je šef Amazona Džef Bezos, koji u sekundi zaradi 1.131 eura, odnosno za oko pet sekundi zaradi skoro cijelu godišnju platu (oko 6120 eura) radnika u Crnoj Gori.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 98 milijardi eura, a najnovija infografika koju je objavio (ABC finance), pokazuje da nastaje sve veći jaz između najbogatijih ljudi i prosječnog radnika na svijetu.

Prema poslednjim podacima, prosječna plata

Prosječna mjesečna plata nakon oporezivanja u Crnoj GOri u oktobru iznosila je 510 eura, što na godišnjem nivou oko 6120 eura Kada se to uprosti, radnik sa prosječnim primanjem, za, na primjer, pet sekundi zaveže pertlu, glavni čovjek Amazona zaradi skoro cijelu njegovu godišnju platu.

Bezosa prati osnivač Majkrosofta Bil Gejts, čije se bogatstvo procjenjuje na 78 milijardi eura.

On, kako se navodi, zarađuje manje od petog najbogatijeg čovejka na svetu, Marka Zakerberga, ali je njegovo ukupno bogatstvo veće. Tako Gejts svake sekunde zarađuje 115 eura. Mark Zakerberg, prvi čovjek Facebooka peti je na Forbsovoj listi milijardera, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 61 milijardu eura.

Izvor

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *