Jubilarna Iskra nagrada za filantropiju dodijeljena Societe Generale banci Montenegro

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro dobitnik je jubilarne Iskra nagrade za filantropiju na nacionalnom nivou.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović uručio je nagradu Marini Banović, zamjenici glavnog izvršnog direktora banke i izvršnoj direktorki za operacije, koja je tom prilikom izjavila:

Sve je više i više primjera filantropije u Crnoj Gori, što nas vraća vrijednostima koje su nam, rekla bih, kao društvu date, a to je da pomažemo jedni drugima.
Čini se da društvena odgovornost počinje da zauzima stabilno mjesto u planovima i strategijama kompanija.  Pored opredjeljenja samog preduzeća da bude aktivno na ovom polju, potrebni su i ljudi koji će na pravi način osmisliti i podržati društveno angažovane inicijative. Societe Generale banka Montenegro posjeduje oboje, i opredijeljenost za društvenoodgovorno ponašanje i ljude koji to mogu da pretvore u praksu. Stoga ovu nagradu smatram nagradom svih zaposlenih u našoj banci, za sve časove volonterskog rada, za trud i posvećenost u dijelu pomoći školama i bolnicama, zaštiti okoline, kao i promociji kulture…“

Ovo je četvrta Iskra nagrada za filantropiiju koja je dodijeljena Societe Generale banci Montenegro. Jubilarna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou dokaz je da banka kontinuirano djeluje na polju društvene odgovornosti u Crnoj Gori podržavajući u najvećoj mjeri zdravstvo, kao i projekte iz oblasti obrazovanja, kulture i zaštite životne okoline.

Societe Generale Montenegro inicira i podržava one projekte koji su zaista vrijedni našim građanima i društvu, pa je u tom cilju uspostavila saradnju sa mnogim institucijama koje raspolažu konkretnim informacijama o potrebama u svim gradovima. Među njima su i ministarstva, klinički i zdravstveni centri, UNICEF, Udruženje roditelja, nevladine i razne humanitarne organizacije“, saopštili su iz banke.

Među najznačajnijim projektima koje je banka podržala do sada jeste kampanja „Govorimo o mogućnostima“ koju su pokrenuli UNICEF i Vlada Crne Gore u cilju promovisanja inkluzivnog obrazovanja koje omogućava ravnopravan status u obrazovanju sve djece u Crnoj Gori, uključujući djecu sa smetnjama u razvoju.

Societe Generale banka Montenegro pružila je svoju punu podršku ovom projektu još 2010.godine, a i danas je podrška inkluzivnom obrazovanju jedan od prioriteta banke. Već godinama, banka donira didaktička pomagala za škole u Crnoj Gori, računarsku opremu, knjige, a značajna sredstva opredijeljena su i za kupovinu dijagnostičkih aparata domovima zdravlja, a posebno Kliničkom centru“, zaključili su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *