Ukradena Samsungova tehnologija savitljivih ekrana na koju su potrošili stotine miliona

Dodajte komentar

Samsungova displej tehologija savitljivih telefona je ukradena a potom prodata kompanijama iz Kine, prema tvrdnjama iz najnovije tužbe koja je podnijeta u Južnoj Koreji. Prema navodima, Samsungovi nacrti za “fleksibilni OLED edge panel 3D laminaciju” je procurio od strane dobavljača. Tužba potom tvrdi da je neimenovana kompanija prodala informacije dvijema kineskim kompanijama za 14 miliona dolara.

Prema onome što je istakao tužilac, Samsung je proveo šest godina i uložio oko 130 miliona dolara u razvoj savitljivog displeja za fleksibilne telefone.

U izjavi, koju je Samsung Display objavio u petak, kompanija ističe da je navodna krađa za žaljenje, istovremeno ističući da će preduzeti mjere kako bi bolje zaštitio svoje tehnologije. Još nije određen datum suđenja, jer se još uvjek traga za individualcima koji su umiješani u incident.

Tehnologija savitljivih displeja se od strane mnogih opisuje kao mogući faktor velikih promjena u tehnologiji, koja će postaviti nove standarde u eri smartfon uređaja. Samsung je prvi nagovijestio planove o kreiranju ovakvih uređaja prije nekoliko godina, a javnosti je prvi uvid u dolazeći savitljivi telefon dao ranije tokom mjeseca na svojoj konferenciji za developere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *