Statisov Amanresorts stiže u Hrvatsku

Dodajte komentar

Grčki investitor Petros Statis ovih dana ponovno se aktivirao na realizaciji projekta Amanresorts Cavtat, najluksuznijeg turističkog projekta u Hrvatskoj koji bi čak mogao dospjeti na listu strateških projekata Hrvatske, što bi bilo korisno kako bi se što prije riješila pitanja prostornog planiranja i pomorskog dobra.

Zbog toga se investitor angažovao na svim poljima, od državne administracije do lokalne uprave, neslužbeno saznaje Poslovni.

Reaktivacija projekta uslijedila je nakon više od tri godine kako je Amanresorts Cavtat trebalo da bude otvoren, no zapeo je na nekoliko nivoa, od upravljačke do administrativne, iako Statis nikada od njega nije odustao.

Uvjeren sam da će projekt Amanresorts Cavtat biti uspješno završen i zajedno s drugim Aman projektima u blizini, Amanresorts Venecija i Sveti Stefan, postati zvijezda turističkog sektora jugoistočne Evrope”, kazao je Petros Statis u proljeće 2015. kad se saopštenjem oglasio da pojasni zašto je iznenada zatvoreno gradilište.

Pojasnio je tada da su postojali problemi u kompaniji Bonvena Hoteli koja se trebala brinuti o projektu, a koju je u međuvremenu Statis preuzeo, te da je cijeli lanac luksuznih hotela Amanresorts prošao kroz proces promjene vlasništva. Za realizaciju Stahisu navodno treba prilagoditi prostorno-planske dokumente, a treba postići i dogovor o korišćenju pomorskog dobra ispod resorta, s obzirom na to da investitor za svoj projekt težak oko 30 miliona eura traži zatvaranje plaže.

Iz opštine Konavle do juče nijesu odgovorili na upit Poslovnog dnevnika šta su spremni ponuditi investitoru kako bi se Amanresorts Cavtat realizovao, a niti investitor, koji se u međuvremenu bavio investicijama u Crnoj Gori, se za sada nije oglasio u javnosti.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *