Njemci sve više investiraju u Rusiju uprkos zapadnim sankcijama

Dodajte komentar

Njemačke kompanije nastavile su da investiraju u rusku ekonomiju uprkos sankcijama zapadnih zemalja, a iz Njemačko-ruske privredne komore kažu da je obim ulaganja, od pada SSSR, rijetko kada bio toliko veliki.

Neto direktne investicije njemačkih kompanija u 2017. iznosile su više od 1,6 milijardi eura, dok su u prva tri kvartala premašile dvije milijarde eura, potvrđuju podaci Bundesbanke, a prvi čovjek Njemačko-ruske privredne komore Matias Šep, kaže da broj njemačkih registrovanih firmi u Rusiji takođe raste, prenosi B 92.

“Oni vide veliki potencijal tržišta od 140 miliona ljudi i izvozno su orijentisani”, navodi Šep i ističe da članstvo komore čini 873 firmi, što je najveća strana biznis asocijacija u Rusiji.

Prema Šepovim riječima, njemačke kompanije su bile zainsteresovane za pokretanje proizvodnje u Rusiji u momentu kada je ruska valuta slaba.

Brisel je sankcije Moskvi uveo 2014. godine zbog umiješanosti Rusije u rat u Ukrajini, koje su pogodile finansijski, energetski i bezbjednosni sektor zemlje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *