Manjinski akcionari Centra Igalo ukazali na brojne nepravilnosti

Dodajte komentar

Manjinski akcionari Centra Igalo, njih 30, koji imaju 12 odsto udjela u vlasništvu kompanije održali su juče sjednicu Skupštine akcionara Centra Igalo.

Na sjednici kojom je predsjedavao Božidar Draganić dioničari su ukazali na brojne nepravilnosti poput prošlogodišnjeg uzimanja kredita od 2,42 miliona od Erste banke, mimo odluke Skupštine akcionara.

“U zakonu o privrednim društvima je jasno navedeno da nijedno raspolaganje imovinom većom od 20 odsto vrijednosti imovine društva, se ne može izvršiti bez odluke Skupštine akcionara. Indikativno je da je proces uzimanja kredita počeo prije održavanja prošlogodišnje Skupštine akcionara na kojoj je Draganić obećavao otkup akcija od manjinskih dioničara u martu 2018. da bi 10 dana od održavanja Skupštine Centar Igalo kupovao akcije firme Primorje za ukupan iznos 1,45 miliona eura. To je i sljedeća nezakonitost u nizu”, ukazali su akcionari.

Manjinski akcionari su skrenuli pažnju da revizor ne radi posao kako treba, te da je revizorski izveštaj vrlo štur.

“Očigledne nezakonitosti prolaze bez ikakvog komentara ili upozorenja. Koliko loše je revizor radio vidi se i po tome što nije naveo 700.000 eura rezervisanja za sudske sporove”, naveli su akcionari.

Foto: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *