Konstantinos Nempis novi šef Hrvatskog Telekoma

Dodajte komentar

Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. aprilu 2019. odlazi s pozicije predsjednika Uprave kompanije te da nastavlja karijeru izvan DT Grupe, a na njegovo mjesto NO je imenovao Konstantinosa Nempisa iz OTE Grupe, objavljeno je na stranicama Zagrebačke berze. Nempisa će dužnost predsjednika Uprave preuzeti 1. travnaprila ja 2019. godine.

Ovo je drugi odlazak člana Uprave HT-a u posljednjih mjesec i pol dana, podsjetimo, članica uprave Marija Felkel nije dobila novi mandat te će svoju karijeru nastaviti izvan HT grupe.

Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Jonathan Richard Talbot zahvalio je tokom sjednice Tomaškoviću na svemu što je postigao u kompaniji te kazao da je on sa svojim timom ostvario značajne poslovne rezultate.

Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pruzaoca telekomunikacionih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacionoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacionim organizacijama, stoji u saopštenju HT-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *