Nissan predstavio produkcijsku verziju GT-R50 od milion eura (foto)

Dodajte komentar

Specijalna verzija “godzile”, koja je nastala u saradnji sa firmom Italdesign povodom pola veka Nissana GT-R, biće napravljena u svega 50 primjeraka.

Nissan i Italdesign najavili su ovog ljeta specijalno izdanje modela GT-R, a prototip tog automobila predstavljen je na manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” u Engleskoj.

Japanski proizvođač sada je objavio i prve fotografije, odnosno kompjuterske rendere ovog ekskluzivnog modela.

Za razliku od standardnog Nissana GT-R čija cijena iznosi oko 180.000 evra, GT-R50 by Italdesign koštaće u Evropi čak 990.000 eura, ne računajući porez (koji varira od zemlje do zemlje) i doplatne opcije.

Nissan je već počeo da prima narudžbine za GT-R50, a prve isporuke očekuju se u 2019. i nastaviće se tokom 2020. godine.

Inače, kao osnova za ovo specijalno izdanje kultnog Nissana GT-R poslužila je Nismo verzija.

Automobil je pogonjen unaprijeđenim 3.8 litarskim bi-turbo V6 motorom sa 710 ks i 780 Nm.

Da bi “ispratili” osnaženi agregat, modifikovani su i sekvencijalni šestostepeni mjenjač sa duplim kvačilom i ogubljenje, baš kao i Brembo kočnice, dok idealno prijanjanje omogućavaju Michelin Pilot Super Sport pneumatici.

Nissan GT-R50 by Italdesign niži je za 54 mm u odnosu na standardnu verziju, pa je i težište vozila spušteno. Pozadi se nalazi veliki podesivi spojler, a automobil je postavljen na specijalne 21 inčne točkove.

U unutrašnjosti dominiraju crna koža, Alcantara i materijali od ugljeničnih vlakana.

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *