Warren Buffet u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Milijarder Warren Buffet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 odsto.

Savjet o tome kako povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, Buffett je dao Michaelu Hoodu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsjetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućuje da dizajniraju vještine Alexe, Amazonove virtualne lične asistentkinje.

Hood je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a prenijeli su ga brojni svjetski mediji.

Komunikacione vještine najvažnije su u poslovnom svijetu

Hood je upitao Buffetta za jedan savjet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

“Investirajte u sebe”, poručio je Buffett tokom vožnje s Hoodom, dodatno pojasnivši kako misli na potrebu razvijanja komunikacionih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu važnije nego ikad.

“Ako ne znaš da komuniciraš, to je kao da namigneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš je biti sposoban da preneseš. A prenošenje je komunikacija”, obrazložio je svoj savjet.

I on je imao problema u komunikaciji

Buffet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.

“Nisam to mogao. Povraćao sam”, naveo je u HBO-ovom dokumentarcu “Postati Warren Buffett”.

No sve se promijenilo nakon što je upisao kurs javnog govorništva “Dale Carnegie”. To mu je promijenilo život pa u svojoj kancelariji, umjesto fakultetske i srednjoškolske diplome, Buffet drži samo diplomu pomenutog kursa.

Podsjetimo, trenutno je Buffett (88) treći na listi najbogatijih ljudi svijeta, a Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.

Check Also

Sem Konif Alende je novi Spark.me 2019 govornik

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *