Warren Buffet u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Milijarder Warren Buffet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 odsto.

Savjet o tome kako povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, Buffett je dao Michaelu Hoodu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsjetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućuje da dizajniraju vještine Alexe, Amazonove virtualne lične asistentkinje.

Hood je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a prenijeli su ga brojni svjetski mediji.

Komunikacione vještine najvažnije su u poslovnom svijetu

Hood je upitao Buffetta za jedan savjet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

“Investirajte u sebe”, poručio je Buffett tokom vožnje s Hoodom, dodatno pojasnivši kako misli na potrebu razvijanja komunikacionih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu važnije nego ikad.

“Ako ne znaš da komuniciraš, to je kao da namigneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš je biti sposoban da preneseš. A prenošenje je komunikacija”, obrazložio je svoj savjet.

I on je imao problema u komunikaciji

Buffet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.

“Nisam to mogao. Povraćao sam”, naveo je u HBO-ovom dokumentarcu “Postati Warren Buffett”.

No sve se promijenilo nakon što je upisao kurs javnog govorništva “Dale Carnegie”. To mu je promijenilo život pa u svojoj kancelariji, umjesto fakultetske i srednjoškolske diplome, Buffet drži samo diplomu pomenutog kursa.

Podsjetimo, trenutno je Buffett (88) treći na listi najbogatijih ljudi svijeta, a Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.

Check Also

Turska potrošila više od 37 milijardi dolara na izbjeglice

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska neće moći sama da se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *