Netfliks plaća 100 miliona dolara za emitovanje Prijatelja

Netfliks će platiti oko 100 miliona dolara za nastavak licenciranja serije Prijatelji. To je značajan skok sa 30 miliona dolara godišnje koju je prethodno platio da bi prikazao emisiju, piše Njujork Tajms.

Reprize Džoijevih probnih suđenja, Čendlerovog sarkazma, prinudne čistoće Monike, Fibinih rifova mačaka i naizgled stalnog udvaranja Rosa i Rejčel i dalje će biti dostupni za gledanje na Netfliksu i to još najmanje godinu dana, objavila je stručna služba te kompanije, prenosi Njujork Tajms.

Kako navodi taj američki list, serija će se emitovati po „strmoj” cijeni. Naime, kompanija će platiti oko 100 miliona dolara kako bi nastavila licenciranje programa od vlasnika, VarnerMedia, anonimno su izjavile dvije osobe s direktnim saznanjima o tom pitanju, piše Njujork Tajms.

To je značajan skok, jer je ranije cijena koju je Netflix plaćao za emitovanje ove serije bila 30 miliona dolara godišnje. Kako navodi Njujork Tajms nova cijena odražava žeđ za sadržajem u vremenu strimovanja. Online gledanje je budućnost zabave, ističe taj list, a najveći igrači u industriji, uključujući roditelje VarnerMedia, AT & T, Volt Dizni Kompanija; Comcast’s NBCUniversal; Viacom; CBS; i Discaveri, preusmjeravaju svoje striming operacije da preuzmu usluge poput Netfliksa i Amazonaa.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, VarnerMedia i Netflik odbili su da komentarišu ovu vijest.

Netfliks trenutno koristi 57 miliona korisnika u Americi kao i 130 miliona korisnika širom svijeta, a plaćanje velikog novca za sadržaje je neophodno za proširenje mjere korisnika.

Neko bi se zapitao zašto bi neko platio 100 miliona kada se sa torrent sajtova može skinuti svaka epizoda od prve do posljednje? Odgovor je jednostavan – u Americi se umnožavanje i piratske kopije kažnjavaju zatvorskim kaznama i skoro pa nemoguće ih je pronaći.

Check Also

14 posto zaposlenih na Zapadnom Balkanu radi u turizmu

Planiranje najodrživijih tura duž dvije nove kulturološke turističke rute na Zapadnom Balkanu koje su trenutno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *