Naslovne strane dnevnih novina za 6. decembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Traže otpremnine i dug za 15 zarada

Isplatu otpremnina od Vlade traži 128 penzionera Rudnika boksita, koji tvrde da nijesu dobili otpremnine kao njihove kolege, ni sredstva iz stambenog fonda, a oštećeni su i po osnovu neizmirenih zarada. Njihov predstavnik Radivoje Knežević naveo je na konferenciji za medije, kako prenosi agencija Mina biznis, kada i ko im je sa najviših adresa Vlade javno kazao da su im zahtjevi opravdani i da treba da uslijedi promjena i usvajanje zakona u Skupštini, a potom i isplata otpremnina.

Smanjiti PDV za stanove

Stari stanovi se često prodaju skuplje od novih, iakoje pri prvoj prodaji opterećen PDV-om od 21 odsto, dok se pri narednim prodajama obračunava porez na promet od tri odsto. U kompanijama koje se bave izgradnjom stambenih zgrada i u agencijama za nekretnine smatraju da to nije nelogično i nerealno, jer je prvi kupac već pretrpio trošak i bio u određenom riziku kupujući stankojije bio najčešće u izgradnji.

Pad likvidnih sredstava banaka

Prosječna likvidna sredstva banaka u septembru iznosila su 1,04 milijarde, što je 8,6 odsto manje nego u avgustu, pokazuju podaci Centralne banke. Prosječna likvidna sredstva u septembru su u odnosu na isti mjesec prošle godine pala 1,8 odsto. Koeficijenti likvidnosti za bankarski sistem u cjelini su bili iznad propisanih minimuma.

Dan

Vlasnik Mančester sitija kupio pola vjetroelektrana na Krnovu

Jedan od najpovjerljivijih savjetnika kraljevske porodice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i čelnik engleskog fudbalskog kluba “Mančester siti Kaldon al Mubarak stoji iza kompanije “Masdar enerdži, koja je nedavno postala vlasnik 49 odsto udjela vjetroelektrana na Krnovu, kod Nikšića.

Tajkuni grabe naše prirodne resurse

Potpuno je neodgovoran i neprihvatljiv odnos vlasti prema životnoj sredini u Crnoj Gori, koja je privilegovanim pojedinacima u ruke dala crnogorske šume, vazduh i vodu, poručili su juče predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik GP URA Dritan Abazović, koji su nastavili svoju posjetu Briselu susretom sa Vesnom Jusup, predstavnicom partije “Zelenih u Evropskom parlamentu.

Izvoziće fijat i u 2019.

U cilju unapređenja i proširenja poslovne saradnje, čelnici Luke Bar nastaviće saradnju sa kompanijom “Grimaldi Euromed sa kojom uspješno sarađuju još od 2012. godine na pretovaru automobila “fijat. Kako “Dan nezvanično saznaje, ovih dana biće potpisan ugovor o nastavku saradnje i u narednoj 2019. godini.

Dnevne novine

Za prugu Vrbnica – Bar 5,6 miliona

Direkcija javnih radova Crne Gore juče je potpisala ugovore o nadzoru i izvođenju radova na rekonstrukciji pruge Vrbnica Bar, ukupne vrijednosti 5,6 miliona eura, saopšteno je u delegaciji EU u Crnoj Gori. Projekat uključuje i popravke na kontaktnoj i telekomunikacijskoj mreži.

Kompleks Meljine i drugi put u stečaju

Privredni sud uveo je i drugi put stečaj u kompaniju Meljine kompleks biznismena Duška Kneževića, nezvanično saznaju Dnevne novine. Odluka je donijeta nakon što je Apelacioni sud ukinuo rješenje prvostepene sudske instance od 9. avgusta, kojim je stečajni postupak pokrenut na zahtjev izvršne direktorice kompanije Olivere Mihajlović-Elez zbog duga od 19.040 eura, te predmet vratio na ponovno postupanje.

Babić na samitu u Briselu

Crna Gora je mnogo uradila na polju izgradnje institucionalne infrastrukture, ali i sveukupnog ekonomskog rasta i razvoja, posebno od obnove nezavisnosti, kazao je juče generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje evropskim fondovima u Ministarstvu Radosav Babić.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *