Lučić negirao da iza kupovine televizija Prve i O2 stoji Telekom Srbija

Dodajte komentar

Strategija „Telekom Srbija” nije kupovina televizija i nacionalnih televizija, već je naš cilj da povećamo broj internet i kablovskih korisnika, izjavio je danas koordinator za internet i multimediju „Telekom Srbija grupe” Vladimir Lučić.

Lučić je negirao navode pojedinih medija da iza kupovine televizija Prve i O2 stoji Telekom i podvukao da ta kompanija kupuje samo kablovske sisteme i u Bosni i u Crnoj Gori, pa i u Srbiji.

„Mi ne kupujemo nacionalne frekvencije. Ako pogledate region, naša konkurencija kupuje nacionalne frekvencije i to naš prvi konkurent na tržištu je kupio nacionalne frekvencije u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, pokušao i u Sloveniji pa je imao problem sa regulativnim telom”, rekao je Lučić gostujući na TV Pink.

Kaže da je kupovina kablovskog operatera „Kopernikus” odličan potez Telekoma, koji je, ističe, bio na izdisaju.

„Radi se o odličnom potezu, gdje smo kupili drugog po veličini kablovskog operatera koji je imao i najveći rast na tržištu, čak po broju korisnika veći od kablovskog operatera broj jedan”, naveo je Lučić.

Tom akvizicijom, ističe, Telekom je uspio da napravi balans na tržištu, te će sa 450.000 doći na 800.000 korisnika.

„Naš cilj je da napravimo taj balans, jer ako nemate balans u broju korisnika onda nemate snagu ni da pravite sadržaj i da se borite za zaštitu internet i fiksnih korisnika. Zato je bitno da pređemo cifru od milion korisnika”, podvukao je Lučić.

Ocenjuje da će do kraja 2019. godine Telekom preći cifru od milion korisnika i da će tada, kaže, postati lider u Srbiji.

Govoreći o ceni za koju je Kopernikus kupljen, od 195 miliona eura, za koji su, uz konstataciju novinara, pojedini izjavili da je Kopernikus pretplaćen, Lučić kaže da je cijena potpuno realna.

Naveo je da se Telekom na kupovini Kopernikusa neće zaustaviti, te da je u pregovoru za kupovinu još nekih kablovskih operatera, čije su cijene, kaže, u sličnom rangu cijene za koju je Kopernikus kupljen.

„To su cijene koje su sada na tržištu i veoma su isplative. Mi ćemo tu investiciju isplatiti za pet godina i još povećati profit”, rekao je Lučić.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *