Prodata televizija Prva u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100% osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori, u okviru koje posluje i crnogorska komercijalna televizija.

Kompanija Antena grupa je vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play Radio, šest kablovskih kanala i tri portala prva.rs, o2tv.rs i b92.net.

Vrijednost akvizicije iznosi 180 miliona eura a postupak izdavanja dozvole od strane regulatornih tijela je u toku.

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Fox televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promijenila je naziv u Prva srpska televizija i učinila pravu revoluciju u marketinškom, produkcionom i programskom sadržaju.

Antena grupa Srbija razvila se u kratkom roku u najjaču medijsku kuću na izuzetno konkurentnom tržištu komercijalnih televizijskih i radijskih stanica, kao i portala u zemlji.

Promjena osnivačkih prava dio je poslovne strategije kompanije Antena grupe koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne djelatnosti i poslovanja, saopšteno je iz Antene.

Grupacija je ovim poslovnim potezom ostarila impresivan uspjeh. U vrijeme kupovine Fox televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega 4 odsto udjela u tržišta, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja djelatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udjela u tržištu i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji.

“Željeli bismo da se zahvalimo sjajnom timu profesionalaca u Srbiji koji su omogućili da se ova medijska kuća razvije u lidera u regionu. Kombinacija fantastične lokalne ekspertize, primjena jasne multimedijalne strateške platforme i otvorenost Vlade Srbije i Crne Gore za investitore, omogućila je veliki uspjeh Antena grupe na najbrže rastućem tržištu. Iza nas je izuzetan period na koji smo svi veoma ponosni jer smo uspjeli da kreiramo broj jedan televizijsku, digitalnu i radijsku platformu u Srbiji i Crnoj Gori. Zadovoljni smo što smo izbrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu“, rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Antena grupa je vodeća internacionalna medijska grupacija sa portfoliom raznovrsnih medijskih operacija u preko 20 zemalja Evrope, Sjeverne Amerike i Australije. Antena je osnovana 1988. godine u Grčkoj i razvila se u međunarodnu grupaciju koja ulaže u vodeće komercijalne televizije, tematske kanale, digitalne medije, audio-vizuelnu produkciju, radio, izdavaštvo i druge oblasti.

(B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *