Lufthansa stiže u Crnu Goru, otvara linije iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu

Dodajte komentar

Lufthansa i Aerodromi Crne Gore ponosno najavljuju da će prvi put u istoriji avioni Lufthanse sletjeti na Aerodrom Tivat.

Od proljeća 2019. godine, Lufthansini putnici će imati priliku da jednom sedmično lete od Crne Gore do Lufthansinih glavnih centara u Njemačkoj- Frankfurta i Minhena. Prvi let Tivat-Minhen je zakazan za 13. april, 2019. godine a narednog dana-14.aprila 2019. realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt. Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

“Ova nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthansu i ponosni smo što najavljujemo novu vezu. Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthansa je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthansinu veliku svjetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija “, kaže Bernhard Wodl, generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da je značaj dolaska Lufthanse u Crnu Goru je nemjerljiv.

“Najuticajnija i najuspješnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dvije linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima. To takodje govori o potencijalu našeg turizma ali i o stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore. Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthansa otvoriti još linija ka Crnoj Gori “, navodi Orlandić

Avioni Lufthansa grupe lete ka 271 destinacija u 105 zemalja, nudeći 1111 sedmičnih frekvencija tokom zime 2018/2019. Trenutna flota obuhvata 728 aviona a Grupa će proširivati flotu do 2025. godine.

Grupa Lufthansa trenutno zapošljava oko 130 000 ljudi, tokom 2017. godine prevezla je 130 miliona putnika a ostvarila je promet od oko 35,6 milijardi eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *