CKB namirila 2,47 miliona eura potraživanja kroz stečaj Jadranskog brodogradilišta

Dodajte komentar

CKB je namirila 2,47 miliona eura potraživanja kroz stečaj Jadranskog brodogradilišta Bijela iz sredstava ostvarenih prodajom dijela imovine, navodi se u odluci stečajnog upravnika Žarka Ostojića.

Sredstva su obezbijeđena prodajom poslovnih prostora, hala, podruma, skloništa, skladišta i trafostanica za 2,6 miliona eura, pa razlika u prihodu predstavlja diobnu masu za namirenje potraživanja stečajnih povjerilaca, te troškove postupka i obaveza stečajne mase.

– U konkretnom, troškovi prodaje su 58.565,87 eura i to na ime nagrade za rad stečajnog upravnika, shodno pravilniku o bližim osnovama i mjerilima za određivanje visine naknade i nagrade za rad stečajnog upravnika, dok ostali troškovi prodaje padaju na teret diobne mase, budući da je unovčenjem založene imovine ostvaren prihod veći od potraživanja razlučnog povjerioca, čije se potraživanje odvojeno namiruje u skladu sa ovom odlukom – stoji u obrazloženju odluke Ostojića.

CKB je prijavio potraživanje na osnovu više kreditnih ugovora od 2008. do 2011. godine, koji su obezbijeđeni založnim pravom, pa je CKB dobila status razlučnog povjerioca, koji ima pravo odvojenog namirenja.

Nedavno je raspisan deseti javni poziv za prodaju poslovnih prostora, kancelarijskog namještaja, zemljišta i stana ukupne vrijednosti od 4,5 miliona eura.

Poziv je otvoren do 7. decembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *