Za tri dana odluka o “Meljine kompleksu”

Dodajte komentar

Ministar finansija Darko Radunović izrazio je raspoloženje da se postupak za pokretanje stečaja u kompaniji “Meljine kompleks” okonča kako bi se nastavili pregovori oko spora povodom raskida kupoprodajnog ugovora za ovu bolnicu, kazala je na ročištu za ispitivanje stečajnih razloga direktorica kompanije “Atlas kap”, osnivača kompanije “Meljine kompleks”, Aleksandra Jovović.

Spor za raskid ugovora pokrenula je država prošle godine, a predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić sudija je u oba ova postupka. Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je u nedavnom intervjuu Pobjedi kazao da su Vlada i Atlas grupa na putu da naprave vansudsko poravnanje. Pola miliona eura koje je “Atlas kap” deponovao na račun notara kao garant isplate dugova “Meljine kompleksa” prema dobavljačima, nijesu bile dovoljne da Olivera Mihajlović Elez povuče prijedlog za pokretanje stečaja.

Pri stavu da je stečaj potrebno otvoriti ostao je i privremeni stečajni upravnik Saša Zejak koji je u svom izvještaju naveo da je “Meljine kompleks” u blokadi 845 dana za 349.500 eura. Na napomenu advokata Saše Vujačića da je novac spreman i da se, na nalog Zejaka, odmah može rasporediti identifikovanim povjeriocima, sudija Jovanić je podsjetio da u ovoj fazi postupka povjerioci još nijesu prijavili potraživanja, te da sada jedino cijeni razloge predlagača stečaja. Dodao je da, ukoliko stečaj bude otvoren, dužnik može da u svakoj fazi izmiri prijavljena potraživanja, nakon čega sud obustavlja postupak.

Ročištu su prisustvovali predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i državni sekretar u Ministarstvu finansija Branislav Todorović, koji je na ovu poziciju prešao sa pozicije potpredsjednika borda Atlas banke. Da li će biti stečaja u “Meljine kompleksu” trebalo bi da bude poznato u roku od tri dana.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *