The Chedy Luštica Bay hotel godine

Dodajte komentar

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u „Vladinom domu“ na Cetinju održana je 14. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award 2018“ .

Dodjeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Imajući u vidu predloge komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, medija i turističke privrede, kao i predloge lokalnih turističkih organizacija i zainteresovane javnosti prikupljene putem on line upitnika, odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Award 2018”

Žirijem je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, Ćazim Hodžić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, profesor dr Ivo Županović, profesor gitare Srđa Bulatović, profesor kulinarstva Milan Bukarica, Svetlana Popović Vujotić, novinarka RTCG i Sanja Golubović, urednica i novinarka.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno 5 nagrada i 4 priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2018. godini.

Dobitnici po kategorijama za nagrade i priznanja WBA 2018 su:

Nagrade WBA 2018:

  1. Hotel godine: „The Chedy Luštica Bay“
  2. Mali hotel godine: „La Roche“ Tivat
  3. Restoran godine: „Murano Restaurant“ Hotel Regent Porto Montenegro
  4. Plaža sezone: „Drobni pijesak“ Budva
  5. Manifestacija godine: „KotorArt festival“ Kotor

Priznanja WBA 2018:

  1. Event destinacija: „Porto Montenegro“
  2. Razvoj Agroturizma: „Domaćinstvo Kljajić“ Berane
  3. Implementacija standarda u hotelijerstvu: „HG Budvanska Rivijera“
  4. Domaći hotelski menadžment brend: „ HG Casa del Mare“ Herceg Novi

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unaprijeđenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su pohvale, skulpture i plakete “Lovćen“ (autora docenta Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *