Spor Zetagradnje i Glavnog grada kreće ispočetka

1 komentar

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Privrednog suda kojom je Zetagradnji dosuđeno šest miliona eura zbog kašnjenja sa izgradnjom zgrade kod gradskog stadiona. Postupak pred Privrednim sudom uskoro bi trebalo da krene ispočetka.

Prvostepenom presudom bio je odbijen zahtjev da Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice solidarno sa glavnim gradom plati dodatnih 7,1 milion za naknadu štete, ali je usvojena protivtužba Agencije da Zetagradnja plati pola miliona duga za komunalno opremanje zemljišta.

Zetagradnja je optužila glavni grad i Agenciju da su sa dvije godine zakašnjenja eksproprisali zemljište na kojem je izgrađena njihova zgrada u centru Podgorice. Iz glavnog grada su tvrdili da vještak nije koristio pravilnu metodologiju ni realne cijene stambenih kvadrata. Istog je stava i Apelacioni sud koji u ukidnoj odluci navodi da je metod obračuna štete neprihvatljiv, jer stoji da je utvrđena šteta jednaka bez obzira da li je obračunata za kašnjenje od dvije godine ili deset mjeseci. Ukoliko se utvrdi da je došlo do kašnjenja sa početkom izgradnje zbog propusta prvotuženog, šteta se može obračunati samo za period kašnjenja. Prvostepeni sud je, međutim, prihvatio da je tužilac mogao prodati sve stanove, poslovne prostore i garaže za 10,33 mjeseca, iako je evidentno da je prodaja trajala više godina stoji u obrazloženju presude.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *