Počelo rušenje hotela Kraljičina plaža na Pržnu (foto, video)

Dodajte komentar

Danas je počelo uklanjanje starog hotela Kraljičina plaža koji je izgrađen početkom prošlog vijeka. Rušenje objekta otpočelo je u skladu sa Rješenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma od 07.06.2017. godine.

Navedeni objekat se nalazi na katastarskoj parceli broj 970 KO Sveti Stefan, Opština Budva. Period za koji će u potpunosti objekat biti uklonjen će prevashodno zavisiti od vremenskih uslova, ali pretpostvaka je da će upotpunosti biti uklonjen najkasnije u narednih 60 dana.

Na mjestu starog hotela planira se izgradnja novog, četvorospratnog hotela, koji će zadovoljavati sve standarde hotela sa 5* i čija izgradnja će početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti. Planirana je investicija u vrijednosti oko 70 miliona eura a radovi na izgradnji novog hotela trajaće dvije i po godine.

“Očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasleđa ovog predijela bio je prioritet Adriatic Properites-a i Vlade Crne Gore pri odabiru projektnog rješenja prema kojem će se graditi novi hotel, a cilj je unapredjenje turističke ponude i izgradnja sadržaja koji će zadovoljiti zahtjeve posjetioca za koforom koji nude hoteli sa 5*”, saopštili su iz kompanije.

Iz Adriatic Preperties-a su na glasili da se vrši uklanjanje objekta hotela Kraljičina Plaža koji se nalazi u Pržnu a ne objekat hotel Miločer koji je napravljan početkom 20 vijeka.

“Hotel Miločer je prethodnih godina već renoviran od strane naše kompanije i od 2008. godine i funkcioniše kao dio Aman rizorta. Posebno naglašavamo ovu činjenicu jer je vrlo često javnost imala pogrešnu informaciju i precepciju da se vrši uklanjanje objekat hotel Miločer koji se nalazi u Miločerskom parku”, navode iz kompanije.

Kako su kazali, osim ovog projekta, kompanija radi na izradi građevinske dokumentacije i projekta za novi hotel Durmitor na Žabljaku te se nadaju da će će i ovu ivesticiju započeti do sredine sljedeće godine.

“Realizacijom novih projekata naša kompanija će uticati na poboljšanje turističke ponude Crne Gore, kako na primoriju tako na sjeveru, ali sem toga otvoriće se šanse za zaposlenje mnogim građanima za brojna radna mjesta za kojim će ovi hoteli imati potrebu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Portal Analitika

Pogledajte video:

Foto i video: InfoBiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *