imPRove 5. business seminar: “Digitalna komunikacija i promjene za biznise u 2019.”

Dodajte komentar

ImPRove business seminar, koji se već petu godinu odžava u Podgorici, okupiće  predstavnike najuspješnijih crnogorskih kompanija i institucija, koji shvataju važnost digitalne komunikacije.

O tome i o promjenama koje čekaju biznise u 2019. u Hotelu Podgorica 6. decembra će govoriti Dino Oreški iz Zagreba.

Savremeni komunikacijski trendovi, novi vidovi digitalne komunikacije, marketinga, inovacije, poslovno umrežavanje, promjene za biznise u 2019.  biće u fokusu ovogodišnjeg seminara.

“Seminar je samo još jedan korak ka digitalizovanju Crne Gore. Promjene se događaju svakog dana, a jedan od ciljeva kojem danas teže sve države EU je da idu u korak s promjenama. Što više budete imali digitalno pismenog stanovništva, to ćete prije postići cilj”, kaže u susret tom događaju jedan od pokretača kulture digitalnog marketinga u Hrvatskoj, Dino Oreški.

Promjena načina konzumacije informacija dovela je do povećanja budžeta marketinških kampanja između 20 i 30 % u korist digitalnih platformi, što je trend koji će rasti, iz godine u godinu, smatra Oreški.

“Nekad smo najvažnije informacije dobijali preko TV-a. Međutm danas informacije dobijamo kada, i kako nam je potrebno, i tamo gdje nam odgovara”, kaže on.

“Sve su te promjene uticale na oblikovanje marketinških strategija i taktika, brendovi biraju vrijeme i kanale komunikacija”, kaže Oreški.

U susret seminaru u Podgorici, Oreški naglašava i važnost kontinuirane edukacije o potencijalima digitalnog komuniciranja, jer je ogroman raspon mogućnosti šta sve digitalne platforme mogu.

Komunikacija ne funcioniše više po starim principima plasiranja i konzumacije medija… Digitalne su platforme prioritet.

 

Propaganda je nesumnjivo i zabavna

 SuperBowl je dobar primjer koliko je zabavna komponenta u oglašavanju važna.

“Riječ je o fenomenu, jer ga osim poklonika sporta globalna publika prati upravo zbog popratnog showa i oglasa koji doprinose spektaklu.”

“Svaki brend treba osluškivati što se na društvenim mrežama, po forumima i u komentarima o njemu govori. Jedna loša reakcija na upit korisnika ili komentar može i te kako uticati na reputaciju brenda,” upozorava Oreški.

“Mlađe generacije npr. traže sve veću privatnost i kontrolisano okruženje. Trendovi o kojima možemo razmišljati mogli bi ići u smjeru instant-komunikacije poput Vibera ili WhatsAppa, jer je riječ o zaštićenim “end to end” aplikacijama, a jednu od najvažnijih uloga u prenošenju poruke preuzeli su influenseri i blogeri na društvenim mrežama, te pojava “multiscreeninga” ili navike savremenog konzumenta da istovremeno koristi nekoliko uređaja i gotovo 24 sata prima informacije. Čak 80% socijalnih kontakata odvija se preko ekrana,” kazao je Oreški.

“No o svemu ćemo detaljnije na seminaru. Čekam Vas 6. decembra u Hotelu Podgorica”, zaključio je Oreški.

Sve informacije i prijave na: www.imPRove.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *