YouTube uvodi povezane reklame, obećava manje uznemiravanja

Dodajte komentar

Gledaoci YouTube-a počinju sada da dobijaju dvije umjesto jedne “pre-roll” reklame, prije gledanja nekih videa, i ovaj servis polako počinje da naginje ka klasičnoj televiziji, barem kada je oglašavanje u pitanju.

Ovaj sajt, u vlasništvu Google-a, razvio je “ad pods,” koji omogućavaju komercijalnu pauzu sa dvije poruke. Mogu da budu puštene na početku ili u sredini videa, po riječima Debbie Veinstein-a, VP YouTube-a i globalnih video rješenja

“YouTube nastavlja da inovira i razmišlja kako možemo učiniti da iskustvo oglasa bude što je više moguće dobro za korisnika,” kaže Veinstein, “dok istovremeno isporučujemo vrijednost za oglašavače i činimo je platformom koja pomaže u stvaranju više novca za stvaraoce sadržaja.”

“Ad pods”-ovi su namijenjeni da prikazuju isto reklama ali da bude manje ometanja, tako da se četiri oglasa mogu prikazati u dvije pauze, na primjer, što je bolje nego četiri zasebne.

“Korisnicima se sviđaju, zaista,” kaže Veinstein, “manje puta ih prekidaju oglasi.”

Ad podsovi će raditi samo na desktopu, za sada, ali će se sljedeće godine proširiti na sve platforme, i mobilne, i TV uređaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *