Intervju: Predsjenik Opštine Tivat Siniša Kusovac (video)

Dodajte komentar

“Najznačajniji projekti u Tivtu su ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu, u početak izgradnje dva kružna toka koja predstavljaju početak izgradnje bulevara. Izgradnja na kompleksu u Gradiošnicu novih postrojenja vodovoda i kanalizacije, odnosno komunalnog i vatrogasnog doma, početak izgradnje MR1 druga faza, to je predračunske vrijednosti nekih 3 miliona eura, takođe povezivanje između Luštice, preko Radovića, do kruznog toka”, kazao je u intervjuu za Info Biro predsjednik opštine Tivat Siniša Kusovac.

Kako je dodao, tu je i zatvoreni bazen koji treba početi da se radi, šetalište Belane predračunske vrijednosti 500 hiljada i naravno, nastavak projekta kanalizacije koji je izuzetno vrijedan i koji postepeno treba završavati.

Kusovac je kazai i da je asfaltiranje šireg gradskog jezgra i šetalista Lungo Mare Krašići predviđeno budzetom za narednu godinu.

“Imajući u vidu da je za šire jezgro Tivta završena komunalna i vodovodna infrastruktura, sada smo došli u poziciju da kompletno izasfaltiramo taj površinski sloj sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom da bi to doveli u jednu pristojnu cjelinu. Procijenjena vrijednost iznosi oko milion i 500 hiljada eura.
To je kapitalni projekat koji će se raditi u etapama. Taj projekat je počeo prošle nedjelje. Prvih 400 metara iznosi 700 hiljada eura predračunske vrijednosti i u narednih nekoliko godina gdje je strateškim planom to precizirano 7,2 kilometra, gdje će se etapno raditi taj Lungo Mare, da se kompletan taj dio poveže, od kasarne Petrovića do solila, da ima šetalište za turiste, za građane i sve ostale.  Strateškim planom smo predvidjeli u naredne dvije do tri godine da bismo trebali završiti taj projekat”, kazao je Kusovac.

Kao najznačajnije projekte,  u dijelu saobraćajne i komunalne infrastrukture u ovoj godini, prvi čovjek tivatske opštine izdvaja završetak cjevovoda od kruznog toka predračunske vrijednosti oko 800 hiljada eura, potom saobraćajnica, asfaltiranje putnih saobraćajnica predračunske vrijednosti 480 hiljada, izgradnja kanalizacije u Donjoj Lastvi, izgradnja Cacova prva faza.

“Sada smo pri kraju druge faze i naravno završetak MR1 druge faze predračunske vrijednosti 3 miliona i 400 hiljada eura. Postoji tu i niz manjih projekata kao sto su zamjena stolarije u srednjoj školi, kompletno renoviran krov osnovne skole u Radovićima, dječija igrališta, ograde oko Lučice Kalimanj i oko osnovne škole i niz drugih manjih projekata”, naglašava Kusovac.

Tivat u narednom vremenskom periodu a i ovome prethodnom, kako je kazao, moze da se ponosi strateškim investitorima kao što su Luštica Bay, Porto Montenegro, a uskoro i Qatari Diar treba da krene sa realizacijom svog projekta, gdje neka predračunska vrijednost iznosi preko dvije milijarde eura.

“Lokalna zajednica od toga ima kako direktne, tako i indirektne benefite. Direktne benefite u dijelu zapošljavanja, u dijelu poreza i doprinosa, u dijelu indirektnih benefita jesu naravno vrijednost nekretnina, set drugih komplementarnih preduzeća koji opsluzuju te strateške investitore i naravno broj gostiju i turista koji dolaze. Ove godine preko 80 posto su bili strani turisti u Tivtu. Tivat je lider što se tiče turističke destinacije i obima investicija koje se ulažu u Tivat. Tivat kao turistička destinacija podrazumijeva da u narednom vremenskom periodu treba još više da razvija taj poslovni ambijent i doprinese razvoju strateških investitora, da napravimo jednu još atraktivniju i bolju i kvalitetniju turističku destinaciju”, kazao je Kusovac.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *