U nedjelju ističe rok za Program stručnog osposobljavanja

Dodajte komentar

Rok za prijavu korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se u nedjelju, 18. novembra u ponoć.

“Svi potencijalni korisnici koji su u proceduri prijavljivanja prošli korak 1, u skladu sa navedenim rokom, imaju mogućnost da završe prijavljivanje, odnosno odrade preostale korake 2 i 3 zaključno sa 19. novembrom 2018. godine u ponoć”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizuje se po sedmi put, za 2018/2019. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50 odsto korisnika Programa je nastavilo radni angažman. Informacija o procedurama prijave se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *