Cijene goriva u CG među prosječnim u regionu

Dodajte komentar

Cijene eurosupera 95 i eurodizela u Crnoj Gori su, nakon ovosedmičnog pojeftinjenja, među prosječnim u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je danas objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da cijena litra eurosupera 95 u Crnoj Gori iznosi 1,33 eura, Albaniji 1,48 eura i Hrvatskoj 1,36 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji gdje košta 1,32 eura, Bosni i Hercegovini 1,19 eura i Makedoniji 1,17 eura, što je ujedno i najjeftinije u Evropi.

Eurosuper 95 je najskuplji u Italiji, gdje litar košta 1,64 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,31 euro.

Eurodizel u Albaniji košta 1,47 eura, Srbiji 1,44 eura i Hrvatskoj 1,39 eura.

Eurodizel je jefitniji u BiH, gdje litar košta 1,19 eura i u Makedoniji 1,1 euro, što je ujedno i najjeftinije u Evropi.

Eurodizel je najskuplji u Švedskoj, 1,58 eura.

Gorivo je u Crnoj Gori početkom sedmice pojeftinilo tri do četiri centa.

Naredni obračun će se, prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 26. novembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 27. novembra.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *