Kompleks Meljine još u stečaju, odloženo ročište

1 komentar

Za treći decembar je odgođeno ročište u Privrednom sudu povodom uvođenja stečaja u kompleks Meljine. Punomoćnik vlasnika kompleksa u Meljinama, pojasnio je da je deponovano 536 hiljada eura, kako bi se izmirili povjerioci.

Sud je odložio ročište, kako bi se predlagač upoznao sa ispravama, a naredno je zakazano za 3. decembar.

Ostaju na snazi ovlašćenja stečajnog upravnika, koja se odnose na mjeru obezbjeđenja radi sprječavanja promjene imovinskog položaja i uništavanja dokumentacije.

To znači da je i dalje na snazi stečaj u Kompleksu Meljine, koga iz Atlas grupe ne priznaju i kojima nije vraćen Kompleks na upravljanje.

Podsjetimo da je Vijeće Apelacionog suda ukinulo stečaj u kompaniji Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, te vratilo predmet na ponovno odlučivanje Privrednom sudu, koji je oduzeo upravljačka prava vlasniku zbog opasnosti od otuđenja imovine i uništavanja dokumentacije.
Odluka Apelacionog suda donijeta je 2. oktobra i njome je prvostepenoj sudskoj instanci naloženo da propisno dostavi sve akte predstavnicima Meljine kompleksa, ponovo zakaže ročište za raspravljanje o postojanju razloga za otvaranje stečaja i odluči o predlogu za njegovo uvođenje.

Postupajući po odluci Apelacionog, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zakazao je za danas ročište na kome je trebalo da bude odlučeno o ponovnom uvođenju stečaja. Za očekivati je da to bude urađeno na odloženom ročištu za 3. decembar, a vlasniku su ponovo oduzeta upravljačka prava u Meljine kompleksu i ovlašćenja organa firme prenijeta na privremenog stečajnog upravnika Sašu Zejaka. Time je spriječena eventualna prodaja ili prebacanje imovine Meljine kompleksa na neku drugu Kneževićevu kompaniju.

Uprkos pokušajima Radio Jadran nije uspio da dobije izjavu stečajnog upravnika Saše Zejaka i izvršne direktorice Opšte bolnice Meljine, dr Olivere Elez, koja nije povukla svoj zahtjev za uvođenje stečaja u Kompleks Meljine.

(Portal Analitika)

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • ima ova grupacija, odnosno kljucna banka sa jos tri banke veci problem, koji nazalost tinja ispod povrsine

    i sta ce u tih cetiri banke udarna banka sistema, to je vec veliko pitanje ako se ne zna koliko su izvrsni direktori banaka poslusno stado guvernera

    neka bude da ce mozda nasi poreznici konacno boriti dobru bitku za transparentost i poreske prihode ako se vec katastrofa prljanja preko cetiri banke nije mogla sprijeciti na vrijeme

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *