Goluboviću Dunavska povelja za doprinos povezivanju regiona

Dodajte komentar

Predsjednik Privredne komore (PKCG) Vlastimir Golubović nagrađen je juče Dunavskom poveljom za doprinos povezivanju ljudi, ideja i tržišta regiona Podunavlja, saopšteno je iz PKCG.

Golubović je kazao da Dunavska povelja pričinjava veliku čast, naročito što je, u godini jubileja kada PKCG obilježava devet decenija rada, prepoznat i nagrađen njen rad na razvijanju regionalne saradnje.

“Poslovna zajednica regiona očekuje od donosilaca odluka da i dalje rade na unapređenju poslovnog ambijenta, uklanjanju netarifnih barijera u međunarodnoj trgovini i povećanju efikasnosti administracije na državnom i lokalnom nivou. Politika treba da bude u funkciji ekonomskog razvoja i saradnje”, istakao je Golubović u Novom Sadu u okviru Dunavskog biznis foruma.

On je kazao da su za ubrzan razvoj i ekonomski rast regiona potrebna značajnija sredstva iz EU fondova.

“Prioritet treba dati infrastrukturnom povezivanju regiona, jer će doprinijeti razvoju biznisa i uticati na brže integrisanje zemalja u evropske tokove”, kazao je Golubović.

Forum, koji je posvećen Dunavskoj strategiji i ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, okupio je brojne učesnike iz oblasti politike, ekonomije, diplomatije, kulture i medija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *