Objavljena nova “crna lista”: Vektra Jakić predvodi 200 najvećih poreskih dužnika

Dodajte komentar

Na prvoj listi nalazi 200 najvećih poreskih dužnika u državi. Najveći dug prema državi imaju kompanije biznismena Dragana Brkovića. Vektra Jakić iz Pljevalja duguje 7.395.001 eura, a Vektra Montenegro 4.562.956 eura. I jedna i druga kompanija su potpisale sa Poreskom upravom reprogram, te dug vraćaju u ratama.

Na četvrtom mjestu je Tehnoput čiji dug iznosi 3,6 miliona eura. Pola miliona manje duguje Fab-live iz Podgorice. I jedna i druga firma imaju potpisan ugovor o reprogramu.

Mercur system iz Budve duguje 2,6 miliona eura i ima potpisan ugovor o reprogramu.

Šesto mjesto po visini dugovanja ima Family shop RVD iz Bara koji duguje državi 2,5 miliona eura i nema potpisan ugovor o reprogramu.

Kada su u pitanju dugovanja za poreze i doprinose radnika, prvo mjesto ubjedljivo drži Montenegro airlines. Nacionalna avio kompanija duguje nešto više od 19 miliona eura i nema potpisan reprogram sa Poreskom upravom.

Sa dugom od šest miliona slijedi Rudnik uglja koji vraća dugovanje u ratama.

Željeznički prevoz Crne Gore sa dugom od 4,4 miliona eura nalazi se na trećem mjestu. Kao i MA, tako ni ŽPCG nema potpisan reprogram dugovanja.

Plantaže 13. jul su na četvrtom mjestu sa dugovanjem od 3,7 miliona, dok je Vektra Boka na petom mjesta sa milion manjim dugom od Plantaža.

Na listi najvećih dužnika za poreze i doprinose radnika su izmešu ostalih i Inpek, Vektra Nord, Savez sindikata Crne Gore, Guard Popović security, Žitoprodukt, Socijalistička narodna partija.

Spisak 200 najvećih dužnika možete pogledati ovdje.

Spisak 100 najvećih dužnika za poreze i doprinose pogledajte ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *