Promet na Montenegroberzi u oktobru 5,7 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 5,7 miliona i bio je 89 odsto manji u odnosu na septembar.

– U poređenju sa oktobrom prošle godine, promet je veći oko šest odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 259,15 hiljada, a veći dio prometa, 86 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu, piše u Biltenu Montenegroberze.

Tokom 22 dana trgovanja u oktobru je zaključeno 338 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 56 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

– Trgovinom akcijama 29 kompanija, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je 3,44 miliona eura prometa ili 60 odsto od ukupnog prometa i zaključeno 289 transakcija –
dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljeno je 48 poslova, što predstavlja oko 14 odsto od ukupnog broja poslova i ostvaren promet od skoro 2,24 miliona eura.

Oko 52 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama barske firme Absolut, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Luštice divelopment, Hipotekarne banke i Jugopetrola.

Najveći rast cijene u oktobru, od 1,66 hiljada odsto, zabilježile su akcije bjelopoljske kompanije Radnik komerc, dok su dionice Elektroindustrije Obod pale 91 odsto.

Bilten Montenegroberze možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *