Vektra Boka pregovara sa kupcima za restoran Galeb i kompleks na Žanjicama

2 komentara

“Pregovaramo sa jednom domaćom kompanijom oko prodaje kompleksa na Žanjicama i sa novskim investitorima za restoran “Galeb” u Igalu, izjavio je predsjednik odbora direktora Vektra Boke Milić Popović, koji vjeruje da će posao biti brzo realizovan.

Na šestom tenderu, koji je raspisan krajem septembra, restoran “Galeb” je ponuđen po početnoj cijeni od 4,4 miliona eura, dok kompleks na Zanjicama nije bio ni oglašen. Tender je obuhvatao Milašinovića plažu sa zemljištem i objektom za 2,6 miliona, teniske terene na Toploj sa objektima za 2,5 miliona eura, motel “Dubrava” za 2,6 miliona, zemljište na Rosama za 250 hiljada, motel “Borići” za 200 hiljada i tri parcele kod hotela “Rivijera” u Njivicama po 150, 30 i 520 hiljada eura, kao i zemljište u Toploj za 378 hiljada.

“Kupci očekuju da ta imovina bude čista od restitucije i da uđu u aranžmane sa nama. Nama je prioritet da država udovolji našim zahtjevima i da dobijemo konkretne odgovore što su njene, a što naše obaveze”, kazao je Popović.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine zbog duga od četiri miliona eura prema CKB-u, a od februara prošle godine teče rok za ispunjavanje plana reorganizacije. Očekuju i da će im Vlada odobriti prodaju hotela “Plaža” i “Igalo” i lokacije porušenih hotela “Tamaris” i “Boka”.

“Zvaničan odgovor još nijesmo dobili, ali su u toku postupci kod Savjeta za privatizaciju i Vlade, jer smo mi tražili da se riješe pitanja restitucije i naslijeđenih imovinsko-pravnih sporova”, rekao je Popović.

Privatizacionim ugovorom iz 2007. godine stavljena je zabrana na prodaju tih objekata, a Popović smatra da je prodaja hotela jedini način da se u njih ulaže, a Vektra Boka bi dobila pare da isplati povjerioce. Predložili su i da Vlada iz budžeta obešteti bivše vlasnike zemljišta na kome su izgrađeni hoteli jer je uslov investitora da imaju čistu imovinsku sliku.

Izvor: Pobjeda

Foto: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Kako je ovo moguce???
    Em je unistio toliko drzavne imovine, toliko ljudi ostavio bez posla, zatvorivsi najvece hotele uništio turizam u HN, nije ispostovao ni jednu obavezu iz ugovora o privatizaciji kada je od države preuzeo svu ovu imovinu… i na kraju mu nije imovina oduzeta, da drzava njome raspolaze nego ce Vektra da je prodaje kako ona hoce cim ce da pokrije svoje dugove i jos i da zaradi….. ovo je ludilo!!!! Unistiti hotele, neke srusiti a neke u potpunosti zapustiti, toliko porodica ostaviti bez izvora prihoda, prevariti drzavu,….i na kraju nikom nista… bez ikakve kazne proci… povrh svega mu dozvoliti da i dalje raspolaze imovinom….ne znam…. cudo nevidjeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *