Imovina Brodogradilišta Bijela ponovo ponuđena na prodaju

Dodajte komentar

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je danas novi tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 4,56 miliona eura, ne uključujući dizalice, zalihe alata i materijala.

Na prodaju su ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljadu eura, odnosno 393,01 hiljadu eura. Prodaje se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada eura.

U tenderu je objašnjeno da se dva poslovna prostora i kancelarijski namještaj i oprema prodaju kao cjelina.

Prodaje se i zemljište u Bijeloj, na osam katastarskih parcela, od kojih je najviša početna cijena 1,26 miliona eura, a najniža 35,7 hiljada eura.

Prodaje se i stambeni prostor od 36 metara kvadratnih na Toploj u Herceg Novom, po početnoj cijeni od 41,06 hiljada eura.

Na prodaju su ponuđene i portalne okretne dizalice i Hammelman pumpa, kao i zalihe alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

Na prethodnim oglasima prodati su veliki i mali dok litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla za 11 miliona eura, odnosno turskoj Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited za 2,1 milion eura.

Stečajna uprava je u septembru prošle godine odobrila prodaju imovine kompanije koja se nalazi u koncesionom području, konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona eura.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *