Slajder, 6 kamera i napredni AI: Predstavljen Honor Magic 2 (video)

Dodajte komentar

Huawei je u Pekingu zvanično predstavio svoj novi telefon Honor Magic 2, uređaj sa Full-View ekranom dijagonale 6,39 inča u rezoluciji 2.340 puta 1.080 piksela (403 ppi).

Displej nema “zub” i pokriva skoro cijelu prednju površinu uređaja, zahvaljujući kliznom mehanizmu Magic Slide koji prednje kamere sakriva u tijelo uređaja. Čitač otiska prsta takođe je ugrađen u ekran.

Magic 2 je opremljen dvojezgrenim NPU procesorom Kirin 980 radnog takta do 2,6 GHz, koji, između ostalog, pogoni i vještačku inteligenciju zaduženu za čak šest kamera.

Tu je i Yoyo, virtualni asistent, koji bi ni manje – ni više, uz primjenu mašinskog učenja, trebalo da bude sposoban da čita misli, tvrde u Huaweiju.

Yoyo je opremljen računarskim vidom, mogućnošću obrade prirodnih jezika, različitim mogućnostima mašinskog učenja, kao i sistemima odlučivanja i preporuka. Navodno je sposoban i za identifikaciju, učenje, razmišljanje i poboljšavanje tih sposobnosti.

Kupcima će na raspolaganju biti modeli sa 4 ili 6GB radne, odnosno 128 ili 256GB interne memorije, koju u ovom slučaju nije moguće proširivati.

Što se kamera tiče, na poleđini uređaja se nalaze tri. Jedna je opremljena monohromnim senzorom od 24 megapiksela i otvorom blende f/1.7. Ostale dvije imaju po 16MP, s time da je jedna širougaona (17 milimetara) i ima otvor blende f/2.3, dok druga nudi f/1.8.

Najjača prednja kamera ima 16MP i otvor blende f/2.0. Ostale dve su opremljene senzorom od 2MP i f/2.4. Prednja kamera koristi 3D prepoznavanje lica visoke rezolucije i opcije osvjetljenja portreta.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.000 mAh.

Honor Magic 2 podržava brzo punjenje tehnologijom Supercharge (40 W), prvi put nedavno predstavljenom sa modelom Huawei Mate 20 Pro, koje bi trebalo da omogući punjenje do 50 odsto za 15, a do 85 odsto za 30 minuta.

Ovaj pametni telefon (prvi na svijetu, prema tvrdnji proizviđača) nudi i Dual SIM Dual VoLTE, dvofrekvencijskiji GPS uređaj i preuzimanje podataka Wi-Fi vezom brzinom od 1,7 Gbps.

Honor Magic 2 će se prodavati po cijeni od oko 480 eura za model 6GB/128GB i oko 610 eura za verziju 8GB/256GB. Zvanična prodaja u Kini počinje 6. novembra.

https://youtu.be/r4Rt5TGNvnY

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *